PCAP Multi-touch-panel

PCAP står for Projected Capacitive Touch Screen. På kapacitive touchskærme er glasoverfladen belagt med et gennemsigtigt, ledende lag, hvorpå en konstant, ekstremt lav og umærkelig strøm påføres. Ved berøring lækker strøm væk ved kontaktpunktet, jo større den lækkede strøm målt på et bestemt punkt, jo tættere er kontakten på det punkt. Målingerne fra de 4 hjørner af det kapacitive berøringspanel beregnes af elektronikken og oversættes til et sted på skærmen.

Denne teknologi giver stor fleksibilitet, hastighed og brugervenlighed samt multitouch-funktionalitet. En kapacitiv touchskærm kan integreres fuldt ud i en skærm, så den er modstandsdygtig over for støv, fugt, fedt eller andre forurenende stoffer i overensstemmelse med IP65-standarder. Dette gør berøringsteknologien velegnet til krævende applikationer såsom butiksdisplay, udendørs brug, spil, POS-kassesystem og industrielle miljøer.